Is het griepvaccin Echt Bescherm kinderen?

Het krijgen van een griep shot is een jaarlijkse rite de passage – of althans, volgens de Amerikaanse gezondheidszorg ambtenaren, dient te worden. Voor de eerste keer, de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) raadt dit jaar dat alle kinderen zes maanden oud en met 18 jaar krijgen de griep vaccin; eerdere adviezen opgenomen kinderen slechts tot vijf jaar oud.

Regering gegevens blijkt dat de griepprik is meer dan ooit noodzakelijk. Het tarief van de griep sterfgevallen onder kinderen, terwijl niet hoog is, blijven stijgen – meer dan 80 sterfgevallen werden geregistreerd in de periode 2007-2008 griepseizoen, volgens de CDC – te wijzen op de mogelijke voordelen van vaccinatie.

Maar een nieuwe studie gepubliceerd 6 oktober in de Archives of Pediatrics & Adolescent Medicine anders doet vermoeden – dat de griepprik bij kinderen niet noodzakelijk hen te beschermen tegen ziekte. Onder leiding van dr. Peter Szilagyi, onderzoekers aan de Universiteit van Rochester onderzocht 414 kinderen tussen 5 en jonger, die kwam met de griep tijdens de 2003-2004 of 2004-2005 griep seizoenen. Deze kinderen werden vergeleken met meer dan 5.000 controles die geen influenza tijdens dezelfde seizoenen. Blijkt dat griep schoten leek niet te veel verschil te maken: Kinderen die kreeg geïmmuniseerd niet de griep krijgen tegen lagere tarieven dan niet-gevaccineerde kinderen. In feite is de geïmmuniseerd jongeren waren net zo vaak naar het ziekenhuis of naar de dokter als kinderen die nooit ontvangen het vaccin te bezoeken.

Advertisements
%d bloggers like this: